2015-2016 Mezuniyet Töreni

30 Mayıs 2016 Pazartesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu 26 Mayıs 2016 saat 11:00’te RTEÜ Kongre Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen mezuniyet töreninde ikinci mezuniyet heyecanını yaşadı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde adalet hizmetiyle ilgili kurumlara, temel hukuk bilgilerine ve uygulama deneyimine sahip nitelikli elemanlar yetiştirmek amacıyla 5 Nisan 2012 tarihinde kurulan Adalet Meslek Yüksekokulu, Hukuk Bölümü Adalet Programından 2016 yılında 43 öğrenci mezun oldu.
Hukuk fakültelerine dikey geçiş imkânı ve Adalet Bakanlığı teşkilatında mahkeme yazı işleri müdürü, zabıt kâtibi, icra müdürü olarak görev yapabilme imkânı bulunan bölüm her yıl yüzde yüz doluluk yaşamaktadır.
Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL ve Prof. Dr. Ali BİLGİN; Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Rıza SANDALCILAR; Hukuk Fakültesi Dekan (V) ve Adalet MYO kurucu Müdürü Prof. Dr. Şevket TOPAL; Ardeşen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sait ALBAYRAK; Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alaattin KIZILTAN, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Ali ESİR; Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Tolgahan ŞAFAK ve Öğr. Gör. Hasan ÖRÜCÜ; Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Süleyman KANDEMİR ve Öğr. Gör. Fatima KANDEMİR ERGÜN; Yüksekokul Sekreteri Recep YEREBAKAN, idari personel, davetliler, öğrenci ve öğrenci velileri katıldılar.
Törende konuşma yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali Rıza SANDALCILAR bundan sonra önemli olan hayatta değerli insan olarak kalabilmek ve korkmadan hayata atılabilmek diyerek evlatlarını iki yıl boyunca bizlere emanet eden velilere emanetlerini hakkıyla teslim etmenin gururunu tüm kadromuz ile yaşıyoruz dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN ise üniversitemizin çağdaş eğitim sistemindeki yeri ve öneminden bahsederek öğrenciler, RTEÜ Üniversitesi mezunu olmanın farkındalığıyla, bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.
Süleyman Demirel Üniversitesi düzenlemiş olduğu 9. Adalet MYO Klavye Yarışması Grup Kategorisinde 9. olan öğrencilerimize, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL tarafından teşekkür belgesi ve hediyeleri takdim edildi.
Final sınavları gerçekleşmediğinden mezun öğrenciler adına Öğrenci Konseyi Temsilcisi Sinem KÖSA, emeği geçen hocalara teşekkür ederek burada olmak ve buradan mezun olmanın büyük bir gurur olduğunu dile getirirken duygu dolu anlar yaşadı.  Mezuniyet belgeleri sırasıyla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Rıza SANDALCILAR, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Tolgahan ŞAFAK ve Öğr. Gör. Hasan ÖRÜCÜ, Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Süleyman KANDEMİR ve Öğr. Gör. Fatima KANDEMİR ERGÜN tarafından verildi.
Mezun öğrencilerden Ahsen KAPTAN ve öğrenci korosu, gitar eşliğinde salondakiler eğlenceli anlar yaşattı.
Toplu fotoğraf çekimi, adalet yemini, kep atma ardından kokteyl ve mezuniyet pastası kesilerek program sona erdi. Tören sonrasında Kongre merkezi önünde kemence dinletisi ile horon eşliğinde eğlenceye devam edildi.