2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYETİ

26 Mayıs 2017 Cuma

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu 25 Mayıs 2017 saat 11:00’te RTEÜ Kongre ve Kültür Merkezi Konferas Salonunda gerçekleşen mezuniyet töreninde üçüncü mezunlarını verme heyecanını yaşadı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde adalet hizmetiyle ilgili kurumlara, temel hukuk bilgilerine ve uygulama deneyimine sahip nitelikli elemanlar yetiştirmek amacıyla 5 Nisan 2012 tarihinde kurulan Adalet Meslek Yüksekokulu, Hukuk Bölümü Adalet Programından 2017 yılında 89 öğrenci mezun oldu.
Hukuk fakültelerine dikey geçiş imkânı ve Adalet Bakanlığı teşkilatında mahkeme yazı işleri müdürü, cezaevi müdürü, zabıt kâtibi, icra katibi, infaz koruma memuru ve infaz katibi olarak görev yapabilme imkânı bulunan bölüm her yıl yüzde yüz doluluk yaşamaktadır.

Törene Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN; Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Rıza SANDALCILAR; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Alaattin KIZILTAN, Hukuk Fakültesi Dekan Vekili ve Adalet Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürü Prof. Dr. Şevket TOPAL; Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Vekili Prof. Dr. Gökhan ABAY, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ferhat KALAYCI; Adalet Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Tolgahan ŞAFAK ve Öğr. Gör. Hasan ÖRÜCÜ; Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Süleyman KANDEMİR ve Öğr. Gör. Fatima KANDEMİR ERGÜN; Yüksekokul Sekreteri Recep YEREBAKAN, idari personel, davetliler, öğrenci ve öğrenci velileri katıldılar.

Tören Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencileri Furkan BALABAN ve Sinem KORKUTAN sunuculuğunda tören arz, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencisi Alper KAPLAN yönetmenliğinde çekilen Yüksekokul tanıtım filmi gösterildi.

Final sınavları gerçekleşmediğinden mezun öğrenciler adına Öğrenci Konseyi Temsilcisi Abdussamet KARABABA, mezun olmanın büyük bir gurur olduğunu dile getirirken duygu dolu anlar yaşadı.Törende konuşma yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali Rıza SANDALCILAR bundan sonra önemli olan hayatta değerli insan olarak kalabilmek ve korkmadan hayata atılabilmek diyerek evlatlarını iki yıl boyunca bizlere emanet eden velilere emanetlerini hakkıyla teslim etmenin gururunu tüm kadromuz ile yaşıyoruz dedi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN  üniversitemizin çağdaş eğitim sistemindeki yeri ve öneminden bahsederek öğrenciler, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi mezunu olmanın farkındalığıyla, bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Protokol konuşması sonrasında üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Burak ÖZTÜRK, Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencileri Enes Dal, Gamze Nur ATACAN, Halil Buğan ve Alper KAPLAN tarafından muzik dinletisi yapıldı. Öğr. Gör. Süleyman KANDEMİR, kızı Nisa Gül KANDEMİR eşliğinde, öğrencileri için yazmış şiiri okudu. Öğrencilerin hazırlamış olduğu kısa film gösterimi yapıldı.

Muzik ve şiir dinletisi ardında finaller gerçekleşmediğinden öğrenci numarasına göre başarı belgeleri takdim edilmeye başlandı. Başarı belgeleri sırasıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN; Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Rıza SANDALCILAR, Prof. Dr. Alaattin KIZILTAN, Prof Dr. Şevket TOPAL, Prof. Dr. Gökhan ABAY, Doç. Dr. Ferhat KALAYCI , Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Tolgahan ŞAFAK ve Öğr. Gör. Hasan ÖRÜCÜ, Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Süleyman KANDEMİR ve Öğr. Gör. Fatima KANDEMİR ERGÜN tarafından verildi.

Başarı belgeleri takdimi sonrasında Öğr. Gör. Hasan ÖRÜCÜ tarafından adalet yemini ve kep atma seremonisi gerçekleştirildi. Toplu fotograf çekimi yapılması ardından kokteyl alanına  geçildi. Mezuniyet pastası kesilerek program sona erdi.